Discovery Lab gaat door in 2023

Een mooie manier voor kinderen om kennis te maken met verschillende sectoren ter voorbereiding op middelbare schoolkeuze…

In dit energieke programma maken leerlingen van groep 7 kennis met de kansrijke sectoren zorg, haven, technologie en techniek. Dit biedt een mooie oriëntatie op het voortgezet onderwijs. Er zijn weer nieuwe data bekend, dus basisscholen kunnen nu profiteren.

“Lesmateriaal met filmpjes over techniek en haven, een certificaat, een goodiebag met info van de VO-scholen en een speciaal werkboek voor thuis…”

Samenwerking op Rotterdam Zuid
Discovery Lab is ontwikkeld door NPRZ en wordt sinds 2022 in samenwerking met Tech op Zuid gratis aangeboden aan alle basisscholen op Rotterdam Zuid via Gaan voor een baan. Zo vergroten we de kans dat leerlingen op Zuid interesse krijgen voor techniek en de middelbare scholen die dat aanbieden.

Workshops en rondleiding
Het volledig verzorgde programma laat de kinderen nadenken over hun toekomst. VO-docenten en -leerlingen verzorgen een carrousel met workshops én een rondleiding met quiz op de IT Campus op het RDM-terrein. Hier bieden Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam diverse technische opleidingen aan.

Ouders erbij betrekken
Ter voorbereiding ontvangt de leerkracht lesmateriaal met filmpjes over techniek en haven om in de klas te bespreken. Alle leerlingen krijgen een Discovery Lab-certificaat, een goodiebag met informatie van de VO-scholen en een speciaal werkboek dat zij mee naar huis nemen zodat ouders ook een goed beeld krijgen van kansrijke sectoren.

Het programma
Discovery Lab duurt een halve schooldag en vindt plaats op maandag van 9 tot 12 uur. In 2023 zijn er de volgende beschikbare data, basisscholen op Rotterdam Zuid kunnen reserveren via gaanvooreenbaan.nu:

  • 30 januari
  • 6 en 20 februari
  • 6 en 20 maart
  • 3 en 17 april
  • 8 en 22 mei
  • 5, 19 en 26 juni