Spindler nieuwe partner Tech op Zuid

Spindler zet de deuren open voor bedrijfsbezoeken, gastlessen en snuffelstages voor Rotterdamse leerlingen van 12 tot 16 jaar.

Per 1 maart 2021 verwelkomen Tech op Zuid en Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam-Noord de Rotterdamse totaalinstallateur Spindler als nieuwe partner. Spindler gaat de komende twee jaar bedrijfsbezoeken, gastlessen en snuffelstages organiseren voor vmbo-leerlingen van 12 tot 16 jaar. Zo kunnen leerlingen een kijkje nemen in de praktijk en bewuster een profiel kiezen in het mbo. Leerlingen komen zo te weten wat een installateur doet en welke baankansen dit biedt.

De installatiebranche, waarin ongeveer 150.000 vakmensen werkzaam zijn, zit echt te springen om nieuw personeel. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland gaf laatst in een interview aan dat het tekort aan vakmensen in de installatiebranche de komende drie tot vijf jaar mogelijk verdubbelt tot 40.000 mensen als er niets gebeurt.

“De vraag naar jonge talenten in de techniek is enorm en groeit alleen maar.”

Richard Spindler: “De vraag naar jonge talenten in de techniek is enorm en groeit alleen maar. Wij beseffen hoe belangrijk het is om leerlingen al op jonge leeftijd te interesseren voor ons mooie vakgebied. Het mes snijdt aan twee kanten: we dragen een steentje bij aan hun toekomst en zij straks aan die van ons.”

Spindler is met name actief in de utilitaire woningbouw en zorgsector. Ze kunnen leerlingen kennis laten maken met alle facetten van het installatievak, van loodgieterswerk tot aan klimaatbeheersing en verduurzaming. Een mooie partner om aan boord te hebben!

“Wij beseffen hoe belangrijk het is om leerlingen al op jonge leeftijd te interesseren voor ons mooie vakgebied.”

Spindler