Stijging aantal leerlingen dat kiest voor techniek

“Goed nieuws! Een nieuwe lichting geschoolde vakmensen komt eraan.”

Tech op Zuid werkt met scholen en bedrijven uit de regio samen om het technisch onderwijs in Rotterdam Zuid te versterken en jongeren te enthousiasmeren een opleiding en een baan in de techniek te kiezen. Een van de doelstellingen waar we aan werken is het verhogen van de instroom van leerlingen van Rotterdam-Zuid naar vmbo-techniek. Hiermee zijn we goed op weg.

Uit recente cijfers blijkt dat na een eerdere daling het aantal leerlingen dat in de bovenbouw kiest voor een techniekprofiel (PIE, BWI, M&T, MaT, MVI) in oktober 2020 met 8% is gestegen ten opzichte van oktober 2018. Dit gaat om leerlingen van de partnerscholen die zijn aangesloten op ons programma.

Programmamanager Tech op Zuid Cock van der Brugge is er blij mee. “Deze stijging geeft aan dat we goed op weg zijn naar het behalen van onze doelen in 2023. Aangezien we eigenlijk net gestart zijn, belooft het veel voor de toekomst.”

Goed nieuws dus voor bedrijven in de regio die zitten te springen om technisch geschoolde vakmensen. Een nieuwe lichting komt eraan!

“Deze stijging geeft aan dat we goed op weg zijn naar het behalen van onze doelen in 2023. Aangezien we eigenlijk net gestart zijn, belooft het veel voor de toekomst.”