STO-regio’s ondertekenen intentieverklaring met Rijnmond Bouw

Rijnmond Bouw biedt baangaranties aan leerlingen door ze op het vmbo al een baan aan te bieden als ze kiezen voor de bouw.

De drie regio’s van Sterk Techniek Onderwijs – Rotterdam Zuid, Rotterdam Noord en regio Capelle-Oostland – hebben op 19 april 2021 hebben de intentie vastgelegd voor een meerjarige samenwerking met Rijnmond Bouw. Het doel is om vmbo-leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een beroep in de bouw. Vooral timmeren, metselen en tegelzetten zijn de vakken waar de leerlingen praktijkgericht mee aan de slag gaan.

De partijen hebben afgesproken de komende maanden de intenties om te zetten in concrete afspraken. Rijnmond Bouw neemt de helft van de kosten van de opleidingen voor eigen rekening als co-financiering. De bouw zit te springen om mensen. Deze gezamenlijke inspanningen hebben als doel om meer leerlingen enthousiast te maken om door te stromen naar een mbo opleidingen in de bouw. Rijnmond Bouw biedt baangaranties aan leerlingen door ze op het vmbo al een baan aan te bieden als ze kiezen voor de bouw.

“De bouw zit te springen om mensen.”

Frank Knotter, directeur van Rijnmond Bouw: “Ik ben supertrots als ik de vmbo-leerlingen hier rond zie lopen. Jonge mensen die hier een kans krijgen op een goede maatschappelijke toekomst. Daar mogen wij een rol in hebben. Prachtig.”

Cock van der Brugge, programmamanager Tech op Zuid: “Het is mooi te zien dat er ondernemers zijn die begaan zijn met leerlingen en die de verbinding willen maken tussen onderwijs en bedrijfsleven. Rijnmond Bouw is zo’n ondernemer met een groot netwerk en grote ambities.”