Techmission010 uitgesteld

LOB event gaat niet door op de geplande data in maart vanwege de huidige ontwikkelingen rondom de corona-pandemie.

In maart zou Techmission010 weer plaatsvinden, het LOB event dat jongeren tussen de 13 en 15 jaar enthousiast maakt voor techniek en hen helpt hun talenten te ontdekken. Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom de corona-pandemie gaat het event  niet door op de geplande data in maart. De organisatie gaat op zoek naar geschikte data later in het jaar.

Rotterdamse leerlingen nemen tijdens Techmission010 een kijkje achter de schermen bij het RDM HighVoltage-LAB. Onder normale omstandigheden is er plek voor zo’n 300 leerlingen per dag. Maar binnen de geldende restricties – met name de 1,5 meter afstand bij leerlingen onderling – is het niet mogelijk de kwaliteit en beleving te bieden waar Techmission010 voor staat. Het event is inmiddels een belangrijke schakel in het enthousiasme prikkelen van de jeugd voor techniek als richting van de beroepskeuze.

“Voor de haven van de toekomst zijn slimme jongens en meiden met een techniek profiel cruciaal.”

Jouke Goslinga, RDM Rotterdam: “Voor de haven van de toekomst zijn slimme jongens en meiden met een techniek profiel cruciaal. Met Techmission010 hebben wij een formule ontwikkeld die echt contact maakt met de belangrijke en uitdagende leeftijdsgroep van 13/14 jaar. Ik ben er van overtuigd dat het bedrijfsleven over enkele jaren hier de vruchten van gaat plukken”.

Cock van der Brugge, programmamanager Tech op Zuid: “Kids worden op Techmission010 even helemaal ondergedompeld in techniek. Het is een beleving waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Dit maakt indruk op de lange termijn en kan sterk de interesse aanwakkeren om een opleiding in deze richting te gaan volgen.”

Al jong staan middelbare scholieren voor een keuze die richting geeft aan hun toekomst. Welk profiel kies je en op welke beroepen sluit dat aan? En dat in een fase waarin jongeren nog volop in ontwikkeling zijn. Het is enorm belangrijk dat we die doelgroep op een leuke manier een antwoord helpen vinden op vragen als: wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik leuk? “Een flinke opgave”, vindt Willemijn Phielix, programmamanager Techmission010. “Altijd, maar vooral nu. In een jaar waarin jongeren gevraagd werd vooral op hun handen te blijven zitten. Ik hoop dat we hen snel weer mogen ontvangen, zodat zij op een manier die aansluit bij hun belevingswereld antwoorden kunnen vinden op deze vragen.”

 

Fotografie: Wijnand van Til

“Het is enorm belangrijk dat we middelbare scholieren op een leuke manier een antwoord helpen vinden op vragen als: wat wil en kan ik en wat vind ik leuk?”

Techmission010_D1R3_15-web