Techniekfaciliteiten vernieuwen

Doel

Goede, moderne techniekfaciliteiten vormen de basis voor up-to-date en onderscheidend beroepsonderwijs, dat aansluit bij wat bedrijven in de regio nodig hebben.

Machines, materialen, informatietechnologie en leslocaties van technische vmbo-scholen in Rotterdam Zuid worden aangepast aan de laatste tech-ontwikkelingen. Leerlingen leren binnen de vmbo-techniekopleidingen werken met 3D printers, robots, drones, VR/XR-brillen, elektronische voertuigen en andere hoogwaardige technologie. Ook de nieuw te ontwikkelen opleidingen en doorlopende leerroutes vmbo-mbo worden ondersteund met moderne technische faciliteiten, net als de diverse Techniekhubs.

Beoogde resultaten

Inzet is goed geoutilleerd technisch beroepsonderwijs op Rotterdam Zuid, dat aansluit bij de beroepenvraag in de regio:

  • Alle vmbo-scholen hebben voldoende technische faciliteiten voor het verzorgen van het profieldeel techniek, inclusief bijpassend lesmateriaal om mee te werken;
  • De meest relevante keuzevakken hebben voldoende, moderne en relevante technische faciliteiten;
  • Nieuwe leerroutes zijn voldoende ondersteund met technische faciliteiten zonder belemmering om ermee aan de slag te gaan;
  • Zolang er budget is worden techniekhubs (samenwerkingsvormen onderwijs-bedrijfsleven) voldoende gefaciliteerd met leermiddelen.

Stand van zaken

1 april 2021

  • Voor meer up-to-date techniekonderwijs op vmbo scholen zijn machines en materialen aangeschaft, zoals VR brillen, zonnepanelen, robots, drones en draaibanken.
  • Het Zuiderpark College heeft een splinternieuw technieklokaal in gebruik genomen
  • We streven ernaar voor de zomervakantie te bepalen welke vmbo keuzevakken en doorlopende leerlijnen we gaan ontwikkelen – eventueel samen met het mbo. Ook bij deze onderdelen zijn materialen en machines nodig.

Projectleider

Cock van der Brugge

Downloads

Er zijn op dit moment geen downloads beschikbaar voor dit project.

Partners

Rijnmond Bouw B.V.
IW Nederland, regio Zuid- Holland
Koninklijke Metaalunie
Bouwend Nederland
Aeroplane Cruise Rotterdam
SPG Zuid Holland
Bekijk het project 'Vmbo-onderwijsaanbod verbeteren'
Terug naar de startpagina
Bekijk het project 'Doorlopende leerroutes vmbo-mbo